Nord-Norge og Finnmark

 
Ny tråd   Svar på tråden    Tilbake til forsiden // Nord-Norge
Les forrige tråd :: Les neste tråd  
Forfatter Beskjed
mr røyeRegistrert: 07.04.2007
Innlegg: 10

InnleggSkrevet: on. april 11, 2007 16:39    Emne: Nord-Norge og Finnmark Svar med sitat
Hei.
Mr Lee spurte i en annen post hvor jeg får mitt valium.
De siste 17 årene har jeg for det meste fisket i de nordlige fylkene. Og det har vært en konstant opptur.

Det er alltid ting og tang jeg som friluftsmann reagerer på vedrørende missbruk av naturen, som f.eks garnfiske i sårbare vann og vassdrag. Motorisert ferdsel med 4 hjulinger,(same-rullatorer), snøscooter og crosssykler.
Noe som det blir mer og mer av er frakt av folk inn med helikopter og vannfly. Jeg hører argumentene som å f.eks spare tid, men jeg personlig mener at en helt vesentlig del av å dra på tur er helheten, ikke bare fiske. Det å forbrede og pakke, drømme seg bort på kartet, vandre og jobbe litt for å komme seg inn på vidda. Leve litt enkelt, høste til nødvendig eget forbruk.
Det er en helt spesiell følelse å legge samfunnet bak seg med sekken på ryggen, og tankene man kanskje ikke har tid til eller ro til hjemme kommer strømmende på.
Jeg ser at de fleste som flyr tar med seg for mye av alt, og det blir litt sånn at man er preget av samfunnet, fort inn, samme om man forstyrrer eller forurenser innover på vidda. Nei, det er en dårlig trend. Dessuten er jeg sprek nok til å ta turen til fots, og mange av de jeg har møtt på vidda, på scootet eller fly/helikopter, hadde fint klart å gå inn, men gidder ikke, alt skal være lettvint.
Engang møtte jeg noen som hadde blitt flydd inn. De hadde flott og dyrt utstyr og alt mulig rart med seg langt pokkerivoll inn på vidda. Da jeg kom hadde de åpnet en flaske fin, satt i campingstoler og dyttet biffen rundt på grillen! Er det rart jeg blir frustrert!

Vel vel, man får nyte naturen mens den er her, snart kan det se værre ut.
_________________
Bare et kast til pappa...
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding
antron-puppaRegistrert: 31.05.2006
Innlegg: 102
Bosted: Trysil

InnleggSkrevet: on. april 11, 2007 17:15    Emne: Naturen er naturens Valium Svar med sitat
Helt klart.
Ingenting er som å komme seg ut i denne. Om ikke så langt men bare akkurat langt nok for å kunne få laget ett bål for å kjenne bål lukten.

Dette er et godt rådd til alle som stresser rundt i sin hverdag. Ta med deg litt niste, kaffe og noen positive tanker, så vil man komme hjem enda mer positiv enn da man dro. Da mener ikke jeg HIV positiv men rett og slett bare positiv.

Jo man kan ha det fint i naturen. Ligge på rygg og se skyene fare forbi mens man sanser alle lyder og lukter på en helt annen måte enn hjemme eller i byen.

Man år rett og slett frisk luft, så sansene kommer bedre frem. Om dere går inn på Negern's egen webside: www.fishingnorway.no og leser det han skriver i sine poetiske stunder, så skjønner dere det at det å bare være deg er medisin god nok for et bedre liv.

Jeg selv synes det er så herlig bare det å kunne få ligge ute under ei gran sammen med naturen på sitt beste. Bare det er for meg det livet jeg vil ha. Kanskje ikke hver dag, men noen ganger er jeg veldig misunnelig på Lars Monsen at han da orker dette hele tiden.

Så det kan kanskje hende at noen av oss har levet da det ikke var biler, busser, tog eller andre motoriserte fremkomstmidler. Kanskje vi da bodde bare under ett tre? Hvem vet.. Men godt er det i hvert fall.

Ta med deg bare soveposen og legg deg der ute en natt, så skal du se at det vil berike ditt liv mange ganger. Ta gjerne med en venn som kan fortelle deg litt historie fra stedet du bor eller fra elver og vann der folk har ferdes før. La han fortelle om det de gjorde før. For det vil bli noe du kommer til å huske så lenge du lever, om ikke altzimeren kommer å lugger det vekk. Very Happy

Nei folkens, nå er det snart min tur til å legge meg i skogen for å se på tiurn og orrhanen leke med damene sine. Noen ganger er jeg misunnelig selv på dem. Og da misunner jeg kanskje ikke Lars MOnsen så mye lengre, for det kan umulig bli mye damer på han da han er så mye ute som han er. For hvor ofte møter han på damer inne i sin villmark??? HMmmm..

Men men damer er da ikke alt, selv om de kan få en til å miste hodet noen ganger med sin skjønnhet og sin trolldomskunst...........

ha en fortreffelig aften alle sammen... Og da dere først er der ute i skog og mark, se for guds skyld etter Huldra. For hu finnes der ute.. Bare se godt etter!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Antron - Puppa
_________________
Fluefiskekurs Booking: mittfluefiske@gmail.com
Fiskeguide Booking: mittfluefiske@gmail.com
eller ring mer på 99241435
Fotograf/Fluefiskeinstrukør/Fiskeguide/Filmskaper
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding Send e-post Besøk hjemmesiden til brukeren MSN Messenger-adresse
mrlee
Site Admin


Registrert: 31.05.2006
Innlegg: 561
Bosted: Trysil

InnleggSkrevet: on. april 11, 2007 18:42    Emne: Svar med sitat
He he! Antron-puppa er i det tankefulle og lyriske hjørnet i aften! Laughing

Men det er en interessant problemstilling mr røye tar opp her, naturens ro er jo "meddesin" i seg sjæl, og det tror jeg mange hadde hatt godt av, istedet for å tylle i seg tabletter av alle slag. Det er ingenting som roer en ned som å sitte ute i skogen ved bålet og bare kikke inn i flammene, mens man hører vinden suser i trekronene og kanskje noen småfugler som kvitrer i nærheten.

4-hjulinger, fly, cross-sykler osv., har ingenting å gjøre på slike plasser. De får ta seg frem der de har lov til det, og når veien slutter, får de ta beina fatt de også (det vis si - sjåførene av disse kjøretøyene). Smile

Det er ikke mange urørte flekker igjen i dette landet her. Vi skryter av at vi har så mye skog og villmark her, men HVOR er egentlig villmarka? Hvor finnes det urskoger som er uberørt av motorsager og hogstmaskiner? Jeg har ihvertfall ikke sett mange av dem her i Trysil. Trysil, som jo er skogkommunen over alle, her finnes det omtrent ikke noe urskog i det hele tatt. Så og si alt er regulert ved skogsdrift, og DET må jeg si er veldig trist, like trist som at motorkjøretøy raser rundt på finnmarksvidda. Vi mennesker har dessverre en hang til å ødelegge alt omkring oss, det ser nok ut som om vi er destruktive av natur..... Crying or Very sad
_________________
www.fiskefilmer.com - Fiskefilmer på web og DVD!
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding Send e-post Besøk hjemmesiden til brukeren Yahoo Messenger-adresse MSN Messenger-adresse
mr røyeRegistrert: 07.04.2007
Innlegg: 10

InnleggSkrevet: to. april 12, 2007 19:51    Emne: Svar med sitat
Hau.
Jo, vi mennesker er selvdestruktive, men vi kan jo ikke gå rundt med slike tanker, for da kommer menn i hvite frakker med kjempe trang "skjorte".
nei, vi får heller nyte det vi har rundt oss nå, og gi arven videre til våre barn. Så kanskje de smitter noen venner og senere tar sine barn ut på tur.
Min sønn ble ammet 3 mnd gammel på isfiske, han har ikke tatt skade av det. Jeg personlig tror det er lurt å starte med barna, legge turer ut i naturen etter demmes forutsetninger. Passe lange turer. forbrede noe artig, min sønn på 10 år synes det var artig med 1 stk stor rakett fyrt opp i mørket på vinteren. (Litt detektiv dagen etterpå for å finne restene av raketten).
Ellers gjelder det å holde de god og varm, ha noe skikkelig god mat, gjerne noe de har fått bestemme, snacks osv. så er det viktig å dempe sin egen sinsykdom, nemlig fiske, for skal du drepe lysten på tur så er det bare å stå "pal" med stanga i handa og hyshe, be de ta seg ei tørr brødskive sjølv fordi du fisker. Eller, pytt slutt å klag, her var det mykt å ligge, du husket fiskeutstyr men glemte et skikkelig underlag. Eller denne varianten, "Pappa kan vi gå å legge oss det er så mørkt", bare gå å legg deg du, jeg kommer "snart".. Eller, kan vi snart gå hjem? (5t på overtid), NEI NEI NEI, betyr egentlig at pappa er irritert fordi han ikke har fått fisk...
Som sagt, jeg tror og VET mange går i den fellen, og dermed mest sansynlig dreper lysten for alltid.
Så motto er; Hold fokus på barnet!

Vil bare si at jeg også nyter nærområder, ikke bare slike "ekspedisjoner". Det beste er fremdeles stjernehimmel, bål, sønnen i armkroken, og kanskje en ørret eller to på spyd over bålet!

@Mr Lee: Vi har hatt med videokamera de 10 siste årene på viddaturene...

_________________
Bare et kast til pappa...
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding
mrlee
Site Admin


Registrert: 31.05.2006
Innlegg: 561
Bosted: Trysil

InnleggSkrevet: to. april 12, 2007 20:16    Emne: Svar med sitat
mr røye skrev:
Hau.
@Mr Lee: Vi har hatt med videokamera de 10 siste årene på viddaturene...


He he! Interessant! Blir det en film å se snart ut av disse opptakene?

Forøvrig er jeg enig med deg i det du skriver ellers. Vi må bare gjøre det beste ut av det, informere folk, og prøve å påvirke så godt vi kan, så kan det forhåpentligvis bli LITT mer villmark til neste generasjon, ihvertfall blir det ikke mindre får vi tro....
_________________
www.fiskefilmer.com - Fiskefilmer på web og DVD!
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding Send e-post Besøk hjemmesiden til brukeren Yahoo Messenger-adresse MSN Messenger-adresse
Annonsør


Skrevet: i dag    Emne:  
Til toppen!
joejoe59Registrert: 09.05.2008
Innlegg: 1

InnleggSkrevet: fr. mai 09, 2008 14:13    Emne: Til Mr.røye Svar med sitat
Du har antakelig oppsøkt et område hvor det er motorisert ferdsel og det er ikke mange av dem her oppe Question
Er sjøl fra Finnmark og tenker jeg har noen flere turer på vidda enn du har.
Har gått på vidda i dagesvis uten å see en sjel eller motorredskep.
Ifjor møtte jeg en trønder som hadde gått rundt å fisket i 10 døgn uten å møte et menneske.
Så jeg mener at dine utsagn er meget sterkt overdrevet.
Og hvis du vil klage på samenes bruk av motorredskap er dette feil forum.
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding
Ny tråd   Svar på tråden    Tilbake til forsiden // Nord-Norge Alle tidspunkter gjelder for tidssonen GMT + 1 time (norsk tid)
Side 1 av 1

 
Gå til:  
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke svare på tråder
Du kan ikke endre dine egne innlegg
Du kan ikke slette dine egne innlegg
Du kan ikke stemme ved avstemninger

alexisBlue v1.2 // Theme Created By: Andrew Charron // Icons in Part By: Travis Carden
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Rapporter misbruk

Søk blant norske bedrifter på io.no