Skikkelig spleis av snøret ditt uten lim og knuter!

 
Ny tråd   Svar på tråden    Tilbake til forsiden // Fluefiske generelt
Les forrige tråd :: Les neste tråd  
Forfatter Beskjed
antron-puppaRegistrert: 31.05.2006
Innlegg: 102
Bosted: Trysil

InnleggSkrevet: sø. mai 06, 2007 20:53    Emne: Skikkelig spleis av snøret ditt uten lim og knuter! Svar med sitat
Denne teknikken lærer jeg bort til alle som hater løkker og moderne duppeditter som irriterer da man skal kaste med dette.

Jeg var den første fluefiskeren i Norge som fikk slike løkker i prøve. Og jeg var den første som sluttet med dem. Grunnen er at de ikke er noe særlig å høre på da de går igjennom ringene. Jeg føler meg usikker hver eneste gangen jeg hører eller kjenner dem passere ringene.

Siden jeg var gutt. Altså rundt 12 års alderen har jeg funnet opp en måte å spleise mine snører på. Jeg skal med dårlige tegninger og forklaringer prøve å beskrive dette slik at du/dere skjønner dette selv.

Ok.. Da starter jeg med følgende:

Ta en flaske med Aceton. Åpne flasken og dupp de ende av snørene som skal spleises sammen. Acetonen gjør sitt til at man kan fjerne belegget på fluesnøret. Fjern ca. 10 cm fra snøret på begge endene.

Ta så å splitt senterlina opp ca. 2-3 cm inn på den flettede senterlina. Fjern så halve mengden med masse av det du har rufset opp. Dette skal da gjøres på begge sider. Ta så en nål som er like tykk som senterlina. Fest inn den ene enden inn i nåløyet. Stikk så nålen inn i den andre enden som skal festes sammen. Dra dette igjennom en liten bit. Ca. 2-4 cm.

Gjør det samme med den andre enden. Fest nålen i det som er rufset opp og stikk nålen inn i den motsatte lina som skal festes til den du da har nålen i.

Stikk nålen inn i senteret på senterlina og før nålen inn ca. 2-4 cm der også. Før du så stikker nålen igjennom senterlina og belegget på fluelina. Dra så nålen igjennom og trekk med deg senterlina helt til beleggene møter hverandre. Trekk så endene av senterliner mot hverandre til belegget er helt inntil hverandre.

Da kan du klippe av disse endene med senterliner. Da skal dette være sterkt nok til å fiske alle fiskearter i verden. Dette er gjennomprøvet så du kan føle deg helt trygg om du har gjort dette helt riktig. Pass på så du ikke skader senterlina. Da kan de bli brudd. Men jeg har ennå ikke mistet en eller jeg har aldri røket en skjøt som dette.

Men der i mot så har jeg mistet mange slike skjøter som man får kjøpt i butikken. Så de føler jeg meg ikke trygg med. Med dette systemet kan man lage hele god snører med forskjellige synke hastigheter på hele snøret.

Håper dere forstår det jeg skriver her. Jeg legger også ved en illustrasjon også. Så kanskje dere blir litt klokere av dette da. Eller ta kontakt for et kurs innen dette og ditt fluefiske.

Vennlig hilsen
Antron-Puppa


_________________
Fluefiskekurs Booking: mittfluefiske@gmail.com
Fiskeguide Booking: mittfluefiske@gmail.com
eller ring mer på 99241435
Fotograf/Fluefiskeinstrukør/Fiskeguide/Filmskaper
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding Send e-post Besøk hjemmesiden til brukeren MSN Messenger-adresse
Ny tråd   Svar på tråden    Tilbake til forsiden // Fluefiske generelt Alle tidspunkter gjelder for tidssonen GMT + 1 time (norsk tid)
Side 1 av 1

 
Gå til:  
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke svare på tråder
Du kan ikke endre dine egne innlegg
Du kan ikke slette dine egne innlegg
Du kan ikke stemme ved avstemninger

alexisBlue v1.2 // Theme Created By: Andrew Charron // Icons in Part By: Travis Carden
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Rapporter misbruk

Søk blant norske bedrifter på io.no