Seminar om fisketurisme på innlandet

 
Ny tråd   Svar på tråden    Tilbake til forsiden // Diverse om fiske
Les forrige tråd :: Les neste tråd  
Forfatter Beskjed
mrlee
Site Admin


Registrert: 31.05.2006
Innlegg: 561
Bosted: Trysil

InnleggSkrevet: to. april 12, 2007 20:46    Emne: Seminar om fisketurisme på innlandet Svar med sitat
I dag var undertegnede og antron-puppa samt innehaveren av Øråneset Hyttegrend i Trysil, på et seminar i Elverum, i regi av Hedmark Reiseliv, som omhandlet fisketurisme i innlandet.

Det ble mange interessante foredrag, både om historikk, statistikk, forskning, erfaring og mye mer.

Bl.a. fikk vi høre om "overordnede perspektiv på fisketurisme med fokus på produktet" med Håkan Bruks fra Sverige. Han har bl.a. utviklet prosjektet "Drömfiske J-H" i Jämtland og Härjedalen. Han nevnte bl.a. at samarbeid er et nøkkelord for å få ting til å fungere. Grunneiere må klare å finne sammen, SE at de har store ressurser i sine vann og elver, og ikke minst, klare å forvalte dette på en god måte.

Dernest fikk vi et innspill fra Liv Marit Strupstad, Seksjonssjef Landbruk, Fylkesmannen Hedmark, som fortalte litt om strategier i landbruksnæringens satsning på fisketurisme.

Håkon Sundet fortalte så om sine erfaringer mht. fiskeguiding i Mistra, mye interessant der for de som har ambisjoner om å drive som fiskeguide.

Høgskolen i Hedmark har startet et prosjekt der man GPS-merker områder som tilrettelegges for fisketurisme i Trysil og Åmot. Det vil si at man lager en internett base, der man kan laste ned relativt detaljerte kart over Trysil og Åmot, hvilke fiskeplasser man har der (ikke alle plassene, men de vanligste...), butikker, bensinstasjoner, åpningstider på disse, overnattingsmuligheter osv. osv. Et interessant prosjekt, men de møtte noen kritiske spørsmål bl.a. fra guidene, som så for seg en arbeidsløs tilværelse hvis dette GPS-systemet ble utvidet og "for" detaljert mht. fiskemuligheter.

Dagens høydepunkt var uten tvil Snorre Grønnes, fra Gjærfloen Fluefiske i Sør-Trysil. Snorre har utviklet et godt produkt, fått god omtale i fiskemagasiner, han har spesielle regler mht. fiske som ansees som seriøse og gode, spesielt hos utenlandsfiskere. Det vil si en minstestr. på 40 cm på fisken, bag-limit osv.

Snorre leverte en glimrende fremvisning, med mange humoristiske innspill, og mange gode poenger! Godt levert!!

Et av de viktigste poengene Snorre trakk fram, er at sportsfisketurister vil se LEVENDE fisk, IKKE død fisk. Død fisk selger ikke og skaffer ingen turister. Catch and release gir for det første MER og STØRRE fisk i elva (noe vi fikk bevist vitenskaplig i andre foredrag), og det gir både lykkelige fiskere og fisker!

Torleif Eriksson kåserte så om ovenenvte emne, dvs. beskatningsstragier og reguleringer for å sikre optimale og utholdende fisketilbud. Her kom han bl.a. inn på minstemål, maxmål på fisk, bag-limit, fredningsbestemmelser, og dette var grundig dokumenter med telling av fisk i de aktuelle elver, der forsøk med forskjellige regler har blitt testet gjennom en 10-års periode. Dette var et interessant foredrag, som vel i grunn bekrefter det vi allerede vet: et minstemål på fisk på 25 cm, og deretter er fisken "fritt vilt", gir ikke noe annet enn vann med liten fisk. Flytter man minstemålet opp til f.eks. 35 eller 40 cm får man mye mer stor fisk i elva, og DET er jo mye mer interessant for oss som fisker.

I noen vann kan det også være aktuelt med et maxmål på fisk, men både maxmål og minstemål bør settes etter en grundig vurdering av hvert enkelt vann og den fiskebestanden som er der. De som fastsetter disse reglene, som regel grunneierne, har dessverre ALTFOR liten kunnskap om dette, og det fører til feil forvaltning, og tusenbrødrevann.

Så fortalte Magne Rugsveen, sjefskonservator ved Norsk Skogmuseum om sportsfiske i en historisk sammenheng i Norge. Vi fikk høre om hvordan engelske rikfolk startet sportsfisket i Norge på 1800-tallet og hvordan det deretter utviklet seg. Et interessant foredrag.

Haaken Christensen, fra Norskog, holdt så et foredrag om innlandsfiske og fisketurisme. Igjen, et godt foredrag, der han også kom med noen kritiske bemerkninger ang. gamle holdninger og inngrodde meninger vi ofte finner her i Østerdalen.

Til slutt var det en paneldebatt ved flere av foredragsholderne og publikum. Vi rundt av ved |700-tida etter en lang og informasjonsrik dag.

Pluss-sider ved seminaret: Det er positivt at man kjører i gang et slikt seminar, og får mer fokus på bl.a. nytenkende forvaltning mht. fiske, samt innenlands fisketurisme. Historikk, og vitenskaplige forsøk var greie tillegg for å fylle ut hullene, og de konkrete erfaringene som folk har, fikk vi bl.a. presentert av Snorre Grønnes m.fl.

Videre var det god mat (lunch), og mulighet til å knytte nye kontakter, hvilket alltid er positivt.

Det er dog noen negative sider: For det første virker det som om markedsføringen av seminaret har vært dårlig. Undertegnede fikk ikke høre om dette før nå sist mandag. Det var heller ingen representanter fra f.eks. Innovasjon Norge til stede, og det var i det hele tatt lite folk på plass. De fleste var studenter fra Høgskolen i Hedmark. Jeg skulle ønske at det var flere grunneiere til stede også. DE trenger ihvertfall å få mer/ny informasjon om fiskekultivering og fisketurisme.

I tillegg var vi plaget med at auditoriet på Skogmuseumet var FRYKTELIG varmt, og helt uten lufting. På slutten av dagen satte man opp noen dører, og det hjalp litt, men det ble fryktelig tungt å sitte der hele dagen, i tørr luft og voldsom varme. Det var nesten så man kunne skjære lufta, så tjukt var det. Resultat: Hodepine, trøtthet og undertegnede var relativt sliten etterpå.

Forøvrig møtte jeg på en kar fra forumet her, og det var jo morsomt. Verden er mindre enn man tror! Smile

Alt i alt var dette seminaret et godt tiltak, men dårlig markedsføring og for lite deltagere, spesielt innen politiske og finansmiljøer, samt grunneier o.a., trekker litt ned. I tillegg synes jeg inngangsprisen, kr 300,- var noe høy for den gryteretten vi fikk servert. Maten var god, men noe overpriset....

De fleste foredragsholderne var dyktige og Snorre Grønnes sitt innlegg, som uten tvil var dagens høydepunkt, trakk det hele kraftig opp.

Jeg savnet forøvrig mer fokus på markedsføring av fiske. Dette ble det sagt svært lite om, bortsett fra at Snorre kom inn på det en del i sitt innlegg. Jeg kunne ønske det var et eget foredrag tilegnet dette. Internett, foto, film, artikler osv. er ting som er viktige for å markedsføre fiske, og vi innen fiskefilmer.com mener jeg at levende film, kanskje er noe av det beste man kan bruke innen markedsføring, men DET vet jeg ikke om alle har skjønt enda......?
_________________
www.fiskefilmer.com - Fiskefilmer på web og DVD!
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding Send e-post Besøk hjemmesiden til brukeren Yahoo Messenger-adresse MSN Messenger-adresse
antron-puppaRegistrert: 31.05.2006
Innlegg: 102
Bosted: Trysil

InnleggSkrevet: to. april 12, 2007 23:23    Emne: Alt er skrevet av Mr. Lee Svar med sitat
Så da trenger ikke jeg. Smil.

Det var en hyggelig dag i dag på Skogbruks Museumet. Helt klart. Med unntak av at det var meget dårlig luft i dette lokalet. Trodde dommedagen var kommet. Men mange følte vel det samme tenker jeg.

Jeg fikk litt reaksjoner på mitt innspill på dette med GPS. Ikke noe vondt i dette de gjør. Men la det ikke bli for lett da. Snart kan man sitte hjemme og fiske fra PC'n. Og det er det jeg er så redd for.

Vi mennesker er snart overflødige.

Natta folkens. Orker ikke skrive så mye mer etter en luft fattig dag. Men meget innholdsrik dag.. Sov godt alle som elsker å fiske.

Antron-Puppa zzzzzzzzzzzzzzzz zzzzzzzzz zzzzzzzz
_________________
Fluefiskekurs Booking: mittfluefiske@gmail.com
Fiskeguide Booking: mittfluefiske@gmail.com
eller ring mer på 99241435
Fotograf/Fluefiskeinstrukør/Fiskeguide/Filmskaper
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding Send e-post Besøk hjemmesiden til brukeren MSN Messenger-adresse
Bjørnar FjeldbergRegistrert: 01.09.2006
Innlegg: 28

InnleggSkrevet: fr. april 13, 2007 13:52    Emne: Svar med sitat
Heisann!

Jeg var også der. Enig med MrLee at dagens høydepunkt var Snorre Grønnæs sitt foredrag. Artig og inspirerende Smile

Hyggelig å hilse på Antron-Puppa og MrLee også! Synd jeg ikke fikk tid til å prat mer med dere, men det kan vi kanskej få til en annen gang:)

Mvh
Bjørnar
_________________
www.flyfishing-adventure.no
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding Send e-post
antron-puppaRegistrert: 31.05.2006
Innlegg: 102
Bosted: Trysil

InnleggSkrevet: fr. april 13, 2007 15:03    Emne: Hei der Bjørnar Svar med sitat
Ja det var en kort prat vi fikk men det kan vel løses en annen gang. Jahelt klart så var det han der Snorre som fikk opp stemningen. Så det var synd ikke Jan Kvil fikk invetasjon som foredrag holder også. For da hadde det blitt enda mer liv i leieren. Men slik er nå livet.

Mye tør prat men ellers så var det da noen matnyttig der. Helt klart. Men jeg skulle da hørt han Tore også, men han ble vist klippet med vingene. Hadde vært bedre å hørt på han enn han med denne historikken. For der datt jeg ut.

Har vel aldri vært så glad i slike ting. Men man må vel ha det inn med t-skje om man skal få glede av det. SMil.

Som sagt så kunne det ha vært fint å bli bedre kjent med deg Bjørnar. For det er jo alltid hyggelig å bli kjent med nye som brenner for fiske.

Ok da skal det bindes fluer i helgen tenker jeg. Mr. Lee kommer for å hjelpe meg med noen scener i filmene. SÅ da skal det bli bra skjønner du..

God helg til dere alle...

Hilsen Antron-Puppa

Tight lines.........


_________________
Fluefiskekurs Booking: mittfluefiske@gmail.com
Fiskeguide Booking: mittfluefiske@gmail.com
eller ring mer på 99241435
Fotograf/Fluefiskeinstrukør/Fiskeguide/Filmskaper
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding Send e-post Besøk hjemmesiden til brukeren MSN Messenger-adresse
mrlee
Site Admin


Registrert: 31.05.2006
Innlegg: 561
Bosted: Trysil

InnleggSkrevet: fr. april 13, 2007 15:44    Emne: Svar med sitat
He he! Antron-puppa fikk til å legge inn bilder att ser jeg. Smile

Bjørnar: Jeg skal sjekke med fiskekameraten, om vi får noe ledig tid fremover, så kanskje vi tar en tur nedover til dine trakter for å prøve litt gjeddefiske, evt. brasmefiske eller abborfiske. Og da trengs det en guide..... Smile
_________________
www.fiskefilmer.com - Fiskefilmer på web og DVD!
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding Send e-post Besøk hjemmesiden til brukeren Yahoo Messenger-adresse MSN Messenger-adresse
Annonsør


Skrevet: i dag    Emne:  
Til toppen!
Bjørnar FjeldbergRegistrert: 01.09.2006
Innlegg: 28

InnleggSkrevet: fr. april 13, 2007 19:53    Emne: Svar med sitat
Bare å komme nedover, tror jeg skal kunne fikse en billig guide Wink

bjørnar
_________________
www.flyfishing-adventure.no
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding Send e-post
Ny tråd   Svar på tråden    Tilbake til forsiden // Diverse om fiske Alle tidspunkter gjelder for tidssonen GMT + 1 time (norsk tid)
Side 1 av 1

 
Gå til:  
Du kan starte nye tråder
Du kan svare på tråder
Du kan ikke endre dine egne innlegg
Du kan ikke slette dine egne innlegg
Du kan ikke stemme ved avstemninger

alexisBlue v1.2 // Theme Created By: Andrew Charron // Icons in Part By: Travis Carden
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Rapporter misbruk

Søk blant norske bedrifter på io.no