Fragler - finst dei?

 
Ny tråd   Svar på tråden    Tilbake til forsiden // Diverse om fiske
Les forrige tråd :: Les neste tråd  
Forfatter Beskjed
Erik StrandRegistrert: 11.03.2007
Innlegg: 2

InnleggSkrevet: sø. mars 11, 2007 13:57    Emne: Fragler - finst dei? Svar med sitat
I boken Fragler, finst dei? skriver tidligere stortingsrepresentant Marie Lovise Widnes (som representerte Møre og Romsdal SV 89-93) om lyssky nettverk som styrer norsk fiskeripolitikk utenom demokratiets spilleregler. Boken kan leses i sin helhet på internettsidene til menneskerettighetsorganisasjonen FAMPO (se litteraturlisten, http://home.no.net/fampo/litteratur.html - eller hovedsiden, http://home.no.net/fampo/forside.html ). Omfattende svartfiske og underslag av fiskernes pensjonsmidler er noe av det Widnes tar opp i boken. Her er et lite sitat fra det Widnes skriver om fiskernes pensjonsfond: ”Når ein då i rekneskapa, finn milliardstore minuspostar på inntektssida, som ingen gjev forklåring på, og andre merkjelege måtar å føre rekneskapa på, og veit at revisjonen har godteke det utan å mukke, vert ein etterkvart noko tvilande til heile rekneskapsførselen.”

Boken gir et innblikk i det arbeidet fiskeren Kåre Torvholm fra Herøy på Sunnmøre la ned for å avdekke ulovligheter. For sitt arbeide ble han rikelig belønnet med bl.a. eksklusjon fra Fiskarlaget, trusler og forsøk på internering i psykiatrien. Siden Widnes gav ut sin bok, har mangt skjedd. Blant annet gav tidligere statssekretær Oddmund Hammerstad (H) i 1997 ut boken Oppgjør med maktspill og overgrep i de hemmelige tjenestene (se http://home.no.net/fampo/oppgjoer.html ). I avsnittet Stay Behind i fiskarlag og bonde- og småbrukarlag skriver Hammerstad om trusler rettet mot Torvholm.

En avis som skilte seg ut ved å ville og våge å omtale Torvholms arbeide, var lokalavisen Bygdeposten. Den skrev om Sunnmørspolitiets krav om mentalobservasjon av Kåre Torvholm og Oddmar Remøy, begge med plettfritt rulleblad. Det kom senere frem at politiets siktelse mot Torvholm bygget på falskt grunnlag. Også lokalradioen Radio Modum, med radiosendinger i Bygdepostens dekningsområde, tok opp trusler mot Torvholm. De sendte på luften en tape som viste hvorledes Torvholm ble mottatt da han ringte Statsministerens kontor og fortalte om trusler mot sin familie. Dessverre ble ikke Torvholms saksforhold og andre betente saker i Norge fulgt opp så lenge; Bygdepostens redaktør ble oppsagt i oktober 2000...

Med oppsigelsen av Bygdepostens redaktør ble det stille i media (med avisen Samfunnsliv som en hederlig unntagelse) om "de underjordiske" i det norske samfunn. Det er opp til hver enkelt om det skal være stille ute blant folk.
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding
mrlee
Site Admin


Registrert: 31.05.2006
Innlegg: 561
Bosted: Trysil

InnleggSkrevet: sø. mars 11, 2007 14:00    Emne: Svar med sitat
Egentlig overrasker det meg ikke. Det finnes så mye lyssky virksomhet blant det "Offentlige", så det halve hadde vært nok!
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding Send e-post Besøk hjemmesiden til brukeren Yahoo Messenger-adresse MSN Messenger-adresse
Erik StrandRegistrert: 11.03.2007
Innlegg: 2

InnleggSkrevet: sø. mars 11, 2007 16:13    Emne: Svar med sitat
Det har du helt rett i. Her har vi ihvertfall uvesenet innen fiskerisiden. Og her er en mere generell oversikt: http://home.no.net/fampo/artikkel.doc
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding
Ny tråd   Svar på tråden    Tilbake til forsiden // Diverse om fiske Alle tidspunkter gjelder for tidssonen GMT + 1 time (norsk tid)
Side 1 av 1

 
Gå til:  
Du kan starte nye tråder
Du kan svare på tråder
Du kan ikke endre dine egne innlegg
Du kan ikke slette dine egne innlegg
Du kan ikke stemme ved avstemninger

alexisBlue v1.2 // Theme Created By: Andrew Charron // Icons in Part By: Travis Carden
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Rapporter misbruk

Søk blant norske bedrifter på io.no