En knall tur ved Horrmundsjøen 26-27.06.2010

 
Ny tråd   Svar på tråden    Tilbake til forsiden // Utlandet
Les forrige tråd :: Les neste tråd  
Forfatter Beskjed
mrlee
Site Admin


Registrert: 31.05.2006
Innlegg: 561
Bosted: Trysil

InnleggSkrevet: sø. juni 27, 2010 16:35    Emne: En knall tur ved Horrmundsjøen 26-27.06.2010 Svar med sitat
Endelig var undertegnede og fiskekamerat Kjernet på tur igjen. DET var lenge siden sist, altfor lenge siden... Men nå var det på`n igjen, og turen ble lagt til en sikker plass, Horrmundsjøen i Sverige. Planen var å dregge rundt omkring i vikene og "fjordarmene" der til utpå kvelden, for å så gå over til meitefiske etter Brasme og Vederbuk på natta, for deretter å dregg igjen på morraskvisten, og da helst etter stor Abbor, evt. Vederbuk.

Dreggeturen oppover sjøen skjer i sterkere og sterkere nordavind, til slutt skulle man tro det er midt i en høststorm og ikke midtsommers.. Allikevel klarer vi dra opp 4 gjedder, bare smått men...

Vi tar oss så ned til meiteplassen og rigger oss til. Noe som tar sin tid, med alt det utstyret som må til.. Fyrer bål og svir litt pølser og flesk på bålet. Smile Etterhvert løyer vinden litt, men fortsatt blåser det. Det er også sterk strømning i vannet, så duppene raser avgårde i full fart hele tida, og sena må stadig vekk strammes opp... Vi vurderte en stund og gå over til bånnmeite, men gjorde det ikke, da vinden rett etter midnatt løyet ganske så bra.

Slik ser en lykkelig fisker ut når man kan tilbringe natta i Guds frie natur. Smile


Og her, fiskekamerat Kjernet har inntatt "hvilestillingen", mens vi venter på napp:


Relativt kjapt så hugger det hos kameraten, og det er en brukbart stor fisk, en Vederbuk. Etter en snar kamp, så er fisken på land, og det viser seg faktisk at dette må være bortimot Buk-rekord for kameraten. Hans gamle var på 1,45 kg - men denne buk`en veies til 1,65 kg. Ny pers ja!

Og slik ser man ut da. Smile
Undertegnede fikk så napp rett etterpå, og nok en gang er det en ganske fin Vederbuk på plass, ingen rekord for min del, men grei allikevel.

Vederbuk på 1,3 kg


Utover natta så begynte det å blåse litt igjen, ikke mye, men nok til at bettet avtok og det ble veldig stille. Fokus ble derfor rettet mot stekepanna og bålet, der maten freste i fettet i panna i time etter time, he he!

Og bitende kaldt ble det også. Jeg satt i trøye og fiskevest hele natt, og ble sittende nærmere og nærmere bålet. Det var nok ikke mer enn en 2-3 grader varmt i temperaturen på kaldeste.

Men merkelig nok, et yrende dyreliv var det - gjøken gol i fra alle retninger, tranene sang hele natta, og svartspetten hakket så det gjallet over hele sjøen. Men det råeste av alt var når vi på det mørkeste i natta, hørte ulelyder fra skogen. Lyder vi aldri har hørt maken til. Vi forsøkte å resonnere oss frem til hva dette var og fant fort ut at det ikke lignet på noe vi har hørt før, ingen rev, rådyr, gaupe, ingen fugl, ei heller ingen hund. Dette MÅTTE være ULV! Smile Og DET var en alldeles herlig opplevelse! Endelig fikk man høre ulven synge i skogen! Håper det ikke blir siste gang, dette var magisk!! Smile

Og her er et par magiske bilder også Smile

En gapahuk, like ved der vi hadde "leirplassen" vår:


Og dette, en stilstudie i vakker natur, soloppgang og meitefiske på natta. Alldeles nydelig!


Når sola stod opp så begynte Brasmen plutselig å bite, sammen med en del forstyrrende småmort og småabbor. Det ble vel en 7-8 brasmer på en liten stund, men ingen over kiloen.

Etterhvert fant vi tiden moden for å prøve å dregge litt igjen, med noen mikrowobblere, på jakt etter stor abbor og stor vederbuk. Fisk ble det, men dessverre bare mindre abbor og noen "blyant-gjedder".

Men allikevel en fantastisk tur, massevis av fisk, et enormt dyre- og fugleliv rundt oss, og ikke minst med ULVEN - som vi for første gang fikk høre i skogen. Smile Bål, flesk, pølser og en avslappende natt ute i naturen. DET er noe dere alle burde ta dere tid til å oppleve. Smile
_________________
www.fiskefilmer.com - Fiskefilmer på web og DVD!
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding Send e-post Besøk hjemmesiden til brukeren Yahoo Messenger-adresse MSN Messenger-adresse
Ny tråd   Svar på tråden    Tilbake til forsiden // Utlandet Alle tidspunkter gjelder for tidssonen GMT + 1 time (norsk tid)
Side 1 av 1

 
Gå til:  
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke svare på tråder
Du kan ikke endre dine egne innlegg
Du kan ikke slette dine egne innlegg
Du kan ikke stemme ved avstemninger

alexisBlue v1.2 // Theme Created By: Andrew Charron // Icons in Part By: Travis Carden
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Rapporter misbruk

Søk blant norske bedrifter på io.no