Gjedda

 
Ny tråd   Svar på tråden    Tilbake til forsiden // Gjedde
Les forrige tråd :: Les neste tråd  
Forfatter Beskjed
gjeddestabaekRegistrert: 19.06.2006
Innlegg: 7
Bosted: Tranby/Lier

InnleggSkrevet: to. juni 29, 2006 14:02    Emne: Gjedda Svar med sitat
Har funnet et bilde av gjedda på 3,5 kilo som vi fikk i Vestfold. Tenkte det var litt artig å vise den. (Duppen på gjedda er der bare for å vise åssen størrelse det var på den) Mobil bilde forresten, så dårlig kvalitet desverre. Gjedda ble tatt 5-6 meter rett ut foran et elve utløp. Wobbleren var av ukjent merke, men den var ca. 8-10 cm lang og fargen var gull på øverste halvdel å oransje på nederste.
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding
mrlee
Site Admin


Registrert: 31.05.2006
Innlegg: 561
Bosted: Trysil

InnleggSkrevet: to. juni 29, 2006 17:09    Emne: Svar med sitat
Alltid morsomt med gjeddefangst ja! Ofte er det gjeddene mellom 3-6 kilo som er de aller sprekeste. Her får man ofte både høye hopp, vill spruting og plasking, utras m.m. Store gjedder har en tendens til å søke nedover mot dypet hele tida, og det er veldig sjelden stor gjedde hopper f.eks.

Forøvrig oppfordrer jeg alle til å sette gjedda ut i igjen, med mindre man har tenkt å bruke den til mat. Gjedda har en viktig plass i økosystemet og trengs for å holde bestanden av småfisk i vannet, under sjakk. Bruk nebbtang eller krokløsner når man fjerner treblekrokene, og hold fingrene i kontrollert avstand fra både gjeddetenner og wobblerkroker. Gjedda er hardfør og tåler en tur på land, men hvis den skulle bli hardt skadet av wobblerkrokene, f.eks. massiv blødning fra gjellene, så bør man slå den ihjel. Å sette ut skadet fisk er ikke bra.

gjeddestabaek: Legg gjerne inn fangstrapporter her på forumet også. Vi har egne seksjoner der det kan gjøres. Der kan du i detalj fortelle om fisket, været, hva som skjedde, legge ut bilder osv.! Det er alltid morsomt å lese referat fra andres fisketurer også!

Skitt fiske videre i sommer!!
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding Send e-post Besøk hjemmesiden til brukeren Yahoo Messenger-adresse MSN Messenger-adresse
Ny tråd   Svar på tråden    Tilbake til forsiden // Gjedde Alle tidspunkter gjelder for tidssonen GMT + 1 time (norsk tid)
Side 1 av 1

 
Gå til:  
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke svare på tråder
Du kan ikke endre dine egne innlegg
Du kan ikke slette dine egne innlegg
Du kan ikke stemme ved avstemninger

alexisBlue v1.2 // Theme Created By: Andrew Charron // Icons in Part By: Travis Carden
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Rapporter misbruk

Søk blant norske bedrifter på io.no