Mobergstjärn, Sverige

 
Ny tråd   Svar på tråden    Tilbake til forsiden // Utlandet
Les forrige tråd :: Les neste tråd  
Forfatter Beskjed
mrlee
Site Admin


Registrert: 31.05.2006
Innlegg: 561
Bosted: Trysil

InnleggSkrevet: fr. juni 15, 2007 09:10    Emne: Mobergstjärn, Sverige Svar med sitat
Da er undertegnede tilbake fra nok en liten fisketur med Antron-puppa. Denne gangen tok vi oss til en såkalt "put and take" damm over svenskegrensa, nemlig til Mobergstjärn ved Rörbäcksnäs, rett over grensa v/Trysil. Her er det satt ut regnbueørret, samt at det er en liten bestand av naturlig ørret også.

Tjernet er faktisk ganske stort og det tar vel en drøy halvtime å rusle rundt det. Fisken lever naturlig her, og blir således ikke foret opp på fiskefor. I tillegg er fisketrykket relativt hardt, så det er ikke så enkelt å få fisk som man kanskje skulle tro.

Turen starter med regn med en gang vi kommer ut av bilen, og etterhvert kommer det kraftig nordavind i tillegg, og dette uværet forfølger oss hele kvelden(er det ikke typisk?). Men akkurat i det vi pakker sammen utstyret, DA bryter sola igjennom, (men vindkastene gir seg dog ikke...).

Antron-puppa kjørte, som vanlig, med fluestanga, men tross i ganske mange napp, så ville ikke fisken ta skikkelig på flua i går kveld, og det endte med 1 regnbueørret. Undertegnede prøvde seg først med spinner/sluk, og fikk 1 regnbueørret på halvkiloen på en 12 gr Spesialsluk (kobber/rød), deretter var det stille lenge, før jeg satte på en grønn streamer bak Spesial`en. Hadde hogg på denne, men mistet selvfølgelig fisken. Etter hvert gikk jeg over til mark/mais, hengende 15 cm bak Spesial`en, og da fikk jeg en 4 hektos regnbue til.

Men alt i alt var det dårlig bett i går, men med tanke på det ufyselige været, og den kraftige nordavinden, så er det vel rart man fikk fisk i det hele tatt. En gammel svenske, som meitet, hadde sittet ved en gapahuk og meitet der hele dagen. Han hadde kun fått 3 stk.

Mulig vi tar turen innom igjen når det blir litt bedre og varmere vær, kanskje fisken er mer i støtet da. Det går fisk der på 2-3 kilo iallefall, og DET er jo alltid interessant! Smile
_________________
www.fiskefilmer.com - Fiskefilmer på web og DVD!
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding Send e-post Besøk hjemmesiden til brukeren Yahoo Messenger-adresse MSN Messenger-adresse
Ny tråd   Svar på tråden    Tilbake til forsiden // Utlandet Alle tidspunkter gjelder for tidssonen GMT + 1 time (norsk tid)
Side 1 av 1

 
Gå til:  
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke svare på tråder
Du kan ikke endre dine egne innlegg
Du kan ikke slette dine egne innlegg
Du kan ikke stemme ved avstemninger

alexisBlue v1.2 // Theme Created By: Andrew Charron // Icons in Part By: Travis Carden
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Rapporter misbruk

Søk blant norske bedrifter på io.no