Test av dine egne fluemønstre!

 
Ny tråd   Svar på tråden    Tilbake til forsiden // Fluefiske generelt
Les forrige tråd :: Les neste tråd  
Forfatter Beskjed
antron-puppaRegistrert: 31.05.2006
Innlegg: 102
Bosted: Trysil

InnleggSkrevet: sø. mai 06, 2007 09:54    Emne: Test av dine egne fluemønstre! Svar med sitat
Test dine egne fluer på følgende måte!

Hei igjen alle fluefiskeinteresserte. Mitt navn er Arve Herman Tangen fra Norge. Jeg bor ved en av Norges beste fluefiskeelver. Trysilelva heter den. Den er beskrevet i en tidligere artikkel her på ”rackelhanen.se”.

I dag skal jeg skrive om hvordan jeg tester mine nye fluer i praktisk fiske. For det er mange fluer man lager igjennom vinteren som ser meget bra ut i bindestikka, men de funker ikke alltid slik man da hadde håpet de skulle. Så her kommer noen tips om dette.

Om man er en kreativ person om elsker å finne på nye mønstre, så finnes det en teknikk som jeg har brukt i over 25 år. Jeg bruker som regel 3 fluer på min tafs. Om det er tørrflue eller våtflue, nymfer eller annet.

Mange har hørt at noen sier at den satt på den midtre eller topp flua eller den bakre igjen. Om det er posisjonen eller om det er flua vil man finne ut om man flytter på den i ulik rekkefølge. Skaff den en liten notisbok som du skriver ned dine observasjoner i.

Flytt fluene etter hvert som fisken biter på dem. Test ut samme fluemønster men med forskjellige fargenyanser. Dette vil da lette ditt fiske siden i den bestemte elven eller vannet du bruker å fiske i. Jeg skal prøve å lage enillustrasjon om dette så dere ser hva jeg mener.

Som dere sikker skjønner så bytter jeg da plass på fluene. Og skriver dette ned i min lille sorte bok. Den følger meg på alle mine fisketurer, samt at jeg da legger disse opplysningene inn på datamaskinen da jeg kommer hjem.

Dette vil hjelpe deg til å finne ut hvilke mønstre og farger som fisker best på de forskjellige tider og værforhold. Dette skal bare vise at det å legge en strategiplan i ditt fluefiske, er meget viktig. Fluefiske handler først og fremst om å observere, og da kommer slike ting som dette inn i ditt fluefiske som et meget viktig grep.

Skriv gjerne til meg om det er noe som er uklart i dette. Jeg håper dere får utbytte av dette i deres fiske i fremtiden. Husk at dette er kun et verktøy som vil hjelpe deg i fremtiden.

Med vennlig fluefiskehilsen
Arve Herman Tangen

Her kommer illustrasjonen:


_________________
Fluefiskekurs Booking: mittfluefiske@gmail.com
Fiskeguide Booking: mittfluefiske@gmail.com
eller ring mer på 99241435
Fotograf/Fluefiskeinstrukør/Fiskeguide/Filmskaper
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding Send e-post Besøk hjemmesiden til brukeren MSN Messenger-adresse
Ny tråd   Svar på tråden    Tilbake til forsiden // Fluefiske generelt Alle tidspunkter gjelder for tidssonen GMT + 1 time (norsk tid)
Side 1 av 1

 
Gå til:  
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke svare på tråder
Du kan ikke endre dine egne innlegg
Du kan ikke slette dine egne innlegg
Du kan ikke stemme ved avstemninger

alexisBlue v1.2 // Theme Created By: Andrew Charron // Icons in Part By: Travis Carden
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Rapporter misbruk

Søk blant norske bedrifter på io.no