Røyefiske

 
Ny tråd   Svar på tråden    Tilbake til forsiden // Røye
Les forrige tråd :: Les neste tråd  
Forfatter Beskjed
mr røyeRegistrert: 07.04.2007
Innlegg: 10

InnleggSkrevet: ma. april 09, 2007 19:45    Emne: Røyefiske Svar med sitat
Hei.
Det var raskt ordnet Mr Lee, takker.

Jo, røyefiske kontra ørretfiske, både sommer og vinter. Hva synes dere er de store forskjellene vedr fangstmetode, agn/bruk og værforhold?

1.Mine egne erfaringer gjennom mange år er at røya er mer "værsjuk" en ørreten.
2.Røya er mindre kresen på hva og hvordan den får noe servert.

Innen dette temaet har jeg prøvd ut og forsket mye i mange år.
1.Begge artene har sine "perioder".
2.Stor røye kan faktisk fanges i dårlig vær. Krever dog mer arbeid og utspekulerte metoder, gjerne uortodokse.

Nedenfor kommer noen tips og "gale" ideer. Dette er nok noe dere drevne karer vet om, men kanskje er det noen her på forumet som ikke har mye erfaring. Og heller ikke er for "trad" til å prøve ut noe annet.

En myte om røya er at den ikke tar på ståsnøre på isen. Røya krever litt mer aktivitet på snøret, men det er ikke slik at man MÅ ligge å dra og nappe hele tiden.
For min del begrenser dette seg naturlig nå man er et stykke inn på vidda, gjerne litt tidligere på sesongen. Hvis det da er kaldt og guffent ute, og man trenger en pause i teltet, men må ha mat, kan det være greit å sette opp ståsnører, såkalt "snik". Er det litt vind kan man prøve et "pilkeseil". 1 stk tynn pinne, med 1 stk kortere pinne som danner et kors. Lim/fest på et A-4 ark. Fest det på kvisten der snøret er festet og vend det ca etter hvordan vinden står på. Husk tykk sene, og fest kvisten godt! En bjelle er kjekt å feste på kvisten, hysteriske plingelingeling får congnac'en til å sette seg fast i halsen, og løpeturen ut i bare superundertøy er utrolig komisk! det ser litt snålt ut med denne anordningen, men der jeg har brukt dette er det ikke folk å se allikevel.

Har testen en metode for sniksnøre når der er vindstille også. Den er litt sykere, kommer tilbake senere med den historien.

Om sommeren, når det er varmt, søker ofte røya litt dypere mellom spiserundene. Har man prøvd alt i flue-boksen, nymfer og bunnimitasjoner inkludert. Ja da er det på tide å finne på noe annet.
ta et stk søkke, jeg bruker en gammel sluk. Den ene enden går selvfølgelig til stanga, i den andre enden fester du sene(fortom), lengde etter dybden du ønkser å fiske. I enden av denne fortommen fester man en flytewoobler, rett under den knyter man på et par sterkt fargede fluer. Kastes ut i strømmende elv, står i ro, eller trekkes forsiktig inn langs sand/mudder bunn. En enklere versjon er bare å kaste en fiske imitasjon med flue foran, dette funker med både fluestang og haspelstang.
min erfaring er at røya tar kun på flua, har rett og slett tatt av krokene på sluken eller klipt av kroken på lette fiskeimitasjoner. Men det virker som det trigger noe når fisken ser en annen mindre fisk jager eller "speider" på et bytte.

På dagsturer trenger man ikke tenke på slike metoder, men når sulten gneldrer langt inne på vidda, ja da tyr man til andre metoder.

Mvh
Mr røye
_________________
Bare et kast til pappa...
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding
mrlee
Site Admin


Registrert: 31.05.2006
Innlegg: 561
Bosted: Trysil

InnleggSkrevet: ti. april 10, 2007 09:18    Emne: Svar med sitat
Dette var interessant lesning mr røye! Selv har jeg ganske liten erfaring når det gjelder røyefiske, har kun fisket røye ved et par anledninger, men gk her på forumet har pilket en del røye og jeg vet antron-puppa har god erfaring i røyefiske, så de har helt sikkert en del å komme med mht. erfaringer når det gjelder røya.

Hvor i Norge er det forresten du fisker røye mr røye?
_________________
www.fiskefilmer.com - Fiskefilmer på web og DVD!
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding Send e-post Besøk hjemmesiden til brukeren Yahoo Messenger-adresse MSN Messenger-adresse
Ny tråd   Svar på tråden    Tilbake til forsiden // Røye Alle tidspunkter gjelder for tidssonen GMT + 1 time (norsk tid)
Side 1 av 1

 
Gå til:  
Du kan starte nye tråder
Du kan svare på tråder
Du kan ikke endre dine egne innlegg
Du kan ikke slette dine egne innlegg
Du kan ikke stemme ved avstemninger

alexisBlue v1.2 // Theme Created By: Andrew Charron // Icons in Part By: Travis Carden
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Rapporter misbruk

Søk blant norske bedrifter på io.no