Minstemål eller?
Gå til side Forrige  1, 2
 
Ny tråd   Svar på tråden    Tilbake til forsiden // Diverse om fiske
Les forrige tråd :: Les neste tråd  
Forfatter Beskjed
mrlee
Site Admin


Registrert: 31.05.2006
Innlegg: 561
Bosted: Trysil

InnleggSkrevet: sø. mai 13, 2007 15:28    Emne: Svar med sitat
Og her er svaret jeg fikk fra TFJF:

"Takk for innspill omkring fiskereglene!Fiskereglene hos oss fastsettes av offentlige forskrifter og lokale regler. Forrige revidering av fiskeforskriftene for Trysil var i 2000. Forskriftene ble vedtatt etter en omfattende høringsprosess. En av endringene som ble gjort da var en økning av minstemål på ørret og harr i Trysilelva, Engera og Ljøra. Den gang var det talspersoner som argumenterte like sterkt som dere gjør nå for en økning av minstemålet, da skulle det bli både mer fisk og større fisk. Foreløpig ser vi ingen åpenbare effekter av det økte minstemålet. Noen påstår at det har blitt mer småfisk og at andelen harr øker i forhold til ørret. På bakgrunn av dette skulle det vært interessant å høre om dere har noe facts (undersøkelser) med eksempler på at størstemål gir mer stor fisk. For øvrig skulle jeg anta at det vil skje en revidering av forskriftene i løpet av et par års tid.Innenfor rammene som de offentlige forskriftene gir kan vi selv innføre lokale regler. Hos Fellesforeningen gjøres dette hvert år i styremøte i november. Jeg tar med meg deres synspunkter dit. Merk at de lokale foreningene har stor innflytelse på fiskereglene innenfor sine ansvarsområder, slik at det kan være lurt å bruke sitt medlemskap til engasjere seg innen sin egen forening.For øvrig har vi planer om å drifte/ kultivere ett eller flere gjeddevann med oppstart nå i sommer. Siden vi har erfart at det er plass til svært få store gjedder i de næringsfattige vannene vi har i Trysil vil det være svært aktuelt å innføre størstemål.Til slutt: Sportsfiskere er en svært sammensatt gruppe; Noen vil fange flest mulig fisk, noen er kun ute etter stor fisk, noen vil fylle fryseren mens andre slipper all fisk ut igjen, noen fisker med sluk og andre med flue, noen liker kun ørret mens andre synes det er spennende med gjedde, osv. osv. En ting synes derimot å være felles; Terskelen for å ville forby fiskeformer som man ikke bedriver selv synes å være lav. Derfor må vi som forvalter fisket lokalt skjære igjennom å ta avgjørelser som ikke bestandig er like populære. Fra Fellesforeningens side vil det nok også framover satses aktivt på en god forvaltning av fiskeressursene, samtidig som vi har et variert fisketilbud tilgjengelig for flest mulig.Mvh TFJF v Dag A. Berget"
_________________
www.fiskefilmer.com - Fiskefilmer på web og DVD!
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding Send e-post Besøk hjemmesiden til brukeren Yahoo Messenger-adresse MSN Messenger-adresse
Ny tråd   Svar på tråden    Tilbake til forsiden // Diverse om fiske Alle tidspunkter gjelder for tidssonen GMT + 1 time (norsk tid)
Gå til side Forrige  1, 2
Side 2 av 2

 
Gå til:  
Du kan starte nye tråder
Du kan svare på tråder
Du kan ikke endre dine egne innlegg
Du kan ikke slette dine egne innlegg
Du kan ikke stemme ved avstemninger

alexisBlue v1.2 // Theme Created By: Andrew Charron // Icons in Part By: Travis Carden
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Rapporter misbruk

Søk blant norske bedrifter på io.no