Fiskefilmer.com sin fangstrapport tråd - 2006.

 
Ny tråd   Svar på tråden    Tilbake til forsiden // Østlandet
Les forrige tråd :: Les neste tråd  
Forfatter Beskjed
mrlee
Site Admin


Registrert: 31.05.2006
Innlegg: 561
Bosted: Trysil

InnleggSkrevet: ma. juni 05, 2006 11:21    Emne: Fiskefilmer.com sin fangstrapport tråd - 2006. Svar med sitat
Vi har ikke fått fisket særlig mye hittil i år, mest pga. en veldig sen vår her på indre østlandet, og en flom som enda ikke er "ferdig". I tillegg har mai vært både kald og vindfull, og temperaturen i sjøer og vann har vært ganske lav hittil. Siden vårt fokus er gjeddefiske, og det ikke ser ut til at gjedde er helt i støtet enda, så drøyer det nok fortsatt et par uker før ting begynner å skje tenker jeg.

Imidlertid tok vi nylig en prøvetur til Sendsjøen i Nordre Trysil for å se om gjedda var på plass enda. Vi blir dessverre møtt av sterk nordavind når vi ankommer og det lover ikke godt. Erfaringsmessig kan sterk vind gi stor gjedde, men da dreier det seg som regel om sterk sønnavind, ikke sterk nordavind. Temperaturen i lufta er ok, men i vannet er det kaldt, bare 6-7 grader. Gjedda har i liten grad gått inn grunna, vi hører kun et enslig plask i ei vik, der det ofte er mye gjedde på plass. Vi observerer heller ingen gjedder, ei har heller ingen som går etter de agn vi kaster ut. Ikke er det noe abbor der enda heller. Det kan virke som om fiske fortsatt holder seg på litt dypere vann i selve sjøen.

Her har vi de ivrige fiskerne i aksjon:


Geir Kjernet styrer båten.Og her er Lars-Erik Lie i ferd med å legge et "perfekt" kast inn i vika ihåp om at gjedda har gått inn... (hvilket den da ikke har...)
Fisket i vika ga lite resultater og vi beveget oss ned til selve sjøen for å prøve å dregge litt. Ekkoloddet viser enorme mengder med fiske i nordre del av sjøen, og det dreier seg nok hovedsaklig om abbor, da den har tatt over helt her de siste årene. En del sik er det nok også i disse enorme stimene. Vi dregger litt rundt her før vi setter kursen sørover i sjøen. Ekkoloddet viser ingen fisk i det hele tatt, ikke før vi kommer til sørenden av sjøen kan det sees fisk på ekkoloddet igjen. Det kan virke som all fisk står i nordre del av sjøen. Den som vil kan helt sikkert pilke mye abbor her med mark eller jig (hvis man har lyst til det...). Vi er dog ikke ute etter små-abbor, men gjedde, og siden det ikke er noe liv i selve sjøen setter vi kursen videre oppover Trysilelva, mot Trysil-øya.

På denne turen får Geir en liten gjedde (ca. 1,5 kg) på en bitte-liten Salmo wobbler. Vi alternerer litt mellom å dregge med store og små wobblere, da det hender at både sik og harr og ørret kan gå på de små (og noenganger de store) wobblerne. Jeg kjører hovedsaklig med stor wobbler hele veien, men kjenner intet annet enn kald nordavind, og det ender med at fingervottene må tas fram til slutt...

På turen nedover igjen bytter jeg til en Salmo Frenzy wobbler. Denne er sølvfarget og "skinnende" med en rød flekk, og svart rygg. Den kjennetegnes av en frenetisk gange, og jeg har tatt flere fisk på denne, både gjedder og annen fisk. Når vi er nesten nede ved sjøen igjen, så hugger det til , og en liten sik på ca. 5-6 hekto tar wobbleren. Denne wobbleren er ikke av de minste, og jeg ble overrasket når en så liten sik gikk på, men morsomt var det da lell!

Her ser vi den lykkelige fiskeren med fisken velplassert i håven.Gjedda som Geir fikk tok vi ikke noe bilder av. Begge fiskene fikk friheten tilbake etter et kort opphold i båten. Alt i alt en grei tur, med tanke på den sterke nordavinden som hele tiden herjet sjøen og elva, og gjorde selve fisket både kaldt og utrivelig. Slike forhold bruker sjelden å gi fisk her i Sendsjøen, så når vi da faktisk fikk fisk allikevel, så må vi si oss fornøyd med det! Vi tar nok turen tilbake igjen snart!


Sist endret av mrlee on. april 11, 2007 18:53, totalt endret 1 gang
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding Send e-post Besøk hjemmesiden til brukeren Yahoo Messenger-adresse MSN Messenger-adresse
mrlee
Site Admin


Registrert: 31.05.2006
Innlegg: 561
Bosted: Trysil

InnleggSkrevet: sø. juni 18, 2006 22:41    Emne: Svar med sitat
På tide med en oppdatering!

Forrige helg var vi igjen i Sendsjøen, og det endte med en fin sik igjen. Denne gangen 1,2 kg! Smile

Nå i dag var vi også avgårde og dette var virkelig en vellykket dag! Her følger fiskene og vekta:

1 gjedde 1,2 kg.
1 gjedde 1,5 kg.
1 gjedde 2,1 kg.
1 gjedde 3.7 kg.
1 gjedde 6,8 kg.

og igjen, 1 sik på 1,2 kg!

I tillegg til dette mistet undertegnede en sik på ca. 1 kilo, og både jeg og Geir mistet noen gjedder hver oss. Det var bra fart i fisken i dag ja! Usedvanlig spreke!!

Glimrende gjeddevær i dag. Sterk og varm vind fra sør, hvilket erfaringsmessig er "gjeddevær" i Trysil-traktene. God temperatur i lufta, skyet/lettskyet, til tider ganske grått, og noen få perioder med litt regn. Fisket var veldig bra ved 1500-1700 tida, så var det litt rolig fram til 1900-2000 tida da det "braket løs" igjen. Når klokka nærmet seg 2100 ble det stille, så da tok vi kvelden.

Bilder og film ble tatt, og nå fikk vi endelig en del av de filmopptakene vi har lengtet lenge etter, nemlig fisk som tar "på direkten" når kamera filmer. Alle de 3 største gjeddene tok "på direkten". Heftige kamper med hopp og sprang, utras og plasking! Nei, dette var en helt glimrende dag! Nå håper jeg bare at opptakene ble gode (har ikke fått sjekket tapen enda..). En del kule stillbilder ble også knipset, og disse blir lagt ut her, så fort jeg får dem fra fotografen.

I tillegg hadde vi gjøken i ei bjørk bare 50 meter unna, og den gol så fint så! Morsomt å få med den på filmen også, er ikke ofte man får gjøken på så nært hold!! Nå er det gjeddebett folkens!

Men husk, SETT FISKEN TILBAKE I VANNET IGJEN... Smile Vi må ta vare på de store gjeddene!

Her er et bilde av siken på 1,2 kg:Og her har vi gjedda. Dessverre måtte den bøte med livet pga. pga. wobbler-skader på gjellene, heldigvis er det ikke ofte dette skjer, og 90% av all fisk vi får settes tilbake igjen:

Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding Send e-post Besøk hjemmesiden til brukeren Yahoo Messenger-adresse MSN Messenger-adresse
mrlee
Site Admin


Registrert: 31.05.2006
Innlegg: 561
Bosted: Trysil

InnleggSkrevet: fr. juni 23, 2006 23:21    Emne: Svar med sitat
Nok en fisketur er unnagjort og en kort rapport følger her (bilder kommer etterhvert...). Vi tok turen til nordre Trysil igjen og trass i et ganske ufyselig vær, sterk vind fra sør, periodevis regn osv. så bet fisken bra. Sterk vind fra sør er forøvrig et godt tegn for å få storgjedde. Veldig ofte er vår erfaring at sterk sønnavind gjør at storgjedda tørr våge seg frempå.

Vi fikk iløpet av timene i går kveld og i løpet av dagen i dag brukbart med fisk.

1 sik på 1,2 kg.
1 liten ørret....
5 gjedder på mellom 1-2 kg

og ikke minst....

fikk gk (her på forumet) 1 gjedde på 7,5 kg! Foreviget på film er den også! Jeg har ikke fått sjekket opptakene enda, men tror det ble en del veldig gode opptak herfra, spesielt fiskemessig sett, men også noen veldig fine natursekvenser!

Gjedda er ihvertfall i bettet om dagen! Og for all del, slipp storgjedda TILBAKE til vannet igjen i levende live! DET gir en helt annen glede enn å slakte fisken og kaste den død på land....

Her har vi en sik på 1,2 kg som igjen "kastet" seg over en wobbler!Og her er ei fin gjedde som gk fikk, matchvekt 7,5 kg!

Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding Send e-post Besøk hjemmesiden til brukeren Yahoo Messenger-adresse MSN Messenger-adresse
mrlee
Site Admin


Registrert: 31.05.2006
Innlegg: 561
Bosted: Trysil

InnleggSkrevet: ti. juni 27, 2006 04:17    Emne: Svar med sitat
Da er vi nettopp hjemkommet etter en kort ekspedisjon til Vurrusjøen i Engerdal. Kl er nå ca. 5 på morgenen når dette skrives og øynene begynner å bli både røde og såre, og veien til senga er ikke lang nå...

Værmessig sett var vi heldige, fint vær, lettskyet, ok temperatur, lite vind/delvis vindstille, og noen fantastiske bilder og filmsnutter fra natt/soloppgang! Legger sikkert ut et bilde eller to her på forumet tenker jeg!

Vurrusjøen har en bestand av storvokst ørret (opptil ihvertfall 8 kg), stor gjedde (opptil 14-15 kg ihvertfall), samt mengder av sik, abbor, mort og noe harr. Vi fikk en del smågjedder, hvorav den største på 2,8 kg tok nattestid, kl 01.05. Videre fikk undertegnede en mort på dregging (på Bullhead wobbler...), og det er ikke ofte man får!

Men det morsomte med hele turen var at vi opplevde et helt sinnsykt abbor-bett! På rød jig så beit det intenst i perioder. Vi trakk opp rundt 60 abbor på en liten stund (alle ble sluppet ut igjen), og gk hadde også på en "stor-abbor" som dessverre datt av igjen.

I tillegg hadde undertegnede et perfekt kast med en blå Atom-sluk inn til et tett sivbelte langs land, og etter 1 meter innsveiving satt det ei ganske stor gjedde. Dessverre ga den full gass inn i tjukkeste sivet, og slet seg fra atomen, som ble sittende igjen i et sivstrå....
Vekt og str. på fisken var ukjent, men det var skikkelig tyngde og bra drag i den, så antagelig var den nok +4-5 kg, uten at man vet det sikkert...

En fin tur var det ihvertfall og rød jig er definitivt MEGET effektivt abboragn! Smile Vi kommer sikkert til å prøve oss i Vurrusjøen igjen senere. Det ble ingen storørret på oss nå, men på den forrige turen vi hadde, fikk undertegnede en ørret på 2 kg der. I natt så vi også en enorm ørret som vaket, og den var nok på 3 kg+. Fin fisk med andre ord!

NÅ tar guten kvelden! God natt til alle sammen som måtte ta turen innom forumet nå i de tidlige morgentimer!'

Nedenfor: Natta er uendelig vakker på Vurrusjøen....


Sist endret av mrlee lø. juli 01, 2006 14:29, totalt endret 1 gang
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding Send e-post Besøk hjemmesiden til brukeren Yahoo Messenger-adresse MSN Messenger-adresse
mrlee
Site Admin


Registrert: 31.05.2006
Innlegg: 561
Bosted: Trysil

InnleggSkrevet: to. juni 29, 2006 07:28    Emne: Svar med sitat
Nok en fisketur er unnagjort. Vi har blitt de reneste natteravner i det siste, og fisket i natt foregikk også hovedsaklig nattestid. Turen gikk til Horrmundsjøen, rett over svenskegrensa. Etter noen timer dregging (og en del smågjedder), så var det klart for kveldens høydepunkt. Dedikert meitefiske etter brasme og vederbuk! Men det første høydepunktet skjedde allerede på bilturen til Horrmundsjøen! På høyre side av veien, ca. 5-6 kilometer etter at vi kjørte inn i Sverige, omtrent 50 meter fra veien, står en lys levende bjørn og kikker på oss. Vi ser den i noen sekunder, får stoppet bilen og går tilbake til stedet med videokameraet klart. Da har dessverre bjørnen stukket av, men vi går ned til stedet den var, og fant en rekke ferske bjørnespor der. Om ikke annet, fikk vi ihvertfall bekreftet at det var bjørn vi så (og ikke noen rotvelt el.l.). Det er første gang i mitt liv jeg ser bjørn, og det var en stor opplevelse! Håper å få sett den litt lengre neste gang, og kanskje jeg rekker å få frem videokameraet også da... Smile

Begge disse fiskeartene er mest frampå og mest aktive i de mørke timene i døgnet, og i natt var det høy aktivitet i vannet mellom kl 22.00 og 03.00. Vi startet fiske ved 21.00 tida, og begynte med å blande for. En blanding av strøbrød, maismel, sirup, vanilje, mais m.m. ble tilberedt i 10-liters bøtte. Foret ble eltet sammen til tennisball-store baller og kastet ut 8-15 meter fra oss. På begynnelsen av kvelden dominerte småabboren og småmorten, men etter klokka 22.00 forsvant den irriterende småfisken og større fisk kom inn på forplassen.

Resultatet etter nattens fiske var en mengde med brasme, stort sett småbrasme (opptil 1 kilo), samt en del fin Vederbuk. Vi fikk 4 Vederbuk fra 1 kilo og oppover, hvorav den største var på 1,4 kilo, dernest på 1,36 kilo og 1,3 kilo. Jevn vekt iallefall! Veldig mye stor vederbuk vaket i sjøen, og hadde man fisket med flytende agn der (f.eks. flytende brød, flue el.l.) så kunne man sikkert ha tatt enda mer stor "bukk". Vi var dog også på utikikk etter stor brasme, og fisket derfor ganske dypt, med mark og mais på kroken.

Fisketuren ble avsluttet med en liten økt med dregging (tilbake til bilen) på morgenkvisten og to nye smågjedder hugg på wobblerne (Berkley Frenzy), før vi pakket sakene i bilen og tok "kvelden" kl 06.30 i dag tidlig.

NÅ skal jeg få noen timer på ryggen snart. Det er harde bud å være sportsfisker.... Smile

Meitefiske er virkelig en fiskeform vi liker, stille, rollig og avslappende... Smile


Og som man kan se, det er ikke lite utstyr som skal til når man skal ut på fisketur... (he he, den reneste galskap på må det jo være)!
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding Send e-post Besøk hjemmesiden til brukeren Yahoo Messenger-adresse MSN Messenger-adresse
Annonsør


Skrevet: i dag    Emne:  
Til toppen!
mrlee
Site Admin


Registrert: 31.05.2006
Innlegg: 561
Bosted: Trysil

InnleggSkrevet: lø. juli 01, 2006 14:54    Emne: Svar med sitat
Nok en vellykket tur til Horrmundsjøen er unnagjort. Dette er glimrende fiskeplass!! Masse fisk, spennende miljø med mange holmer, øyer, viker osv. Planen i kveld var det samme som sist. Starte med litt dregging etter gjedde, deretter meitefiske etter brasme og vederbuk, for så å få med seg morrasbettet til gjedda før vi setter kursen hjemover mot Trysil igjen.

Når vi tar oss utpå vannet viser det seg ganske raskt at gjedda er i støtet. Geir tar en rekke smågjedder, undertegnede kun 1, men til gjengjeld veide den "hele" 3,8 kg. Fin fisk iallefall, og veldig sprek.

Nedenfor sees fiskestanga til gk "in action". Smile


Etterhvert når vi frem til meiteplassen vår, og det første som skjer, er at det blandes for til fisken. Nå hadde vi kun 1 pose med strøbrød denne gangen, så foret ble noe mer "deigete" enn det det ellers ville ha blitt. Jeg vet ikke om dette har innvirket noe på fisket, men ser selvfølgelig ikke bort i fra at det kan være tilfelle, fordi det var nemlig ganske så stille på forplassen utover natta. Den forrige turen vi hadde her, "kokte" det nærmest med fisk, spesielt med brasme. Nå ser vi nesten ikke noe brasme i det hele tatt, men til gjengjeld har vi veldig mye vederbuk inne på forplassen og ved land. Dette resulterer i at begge fiskerne setter nye personlige rekorder på vederbuk.

Her er gk med sin "bukk" på 1,45 kg:


Og her ser vi undertegnede med sin "bukk" på 1,75 kg:


I tillegg traff vi på en av Trysils lokale meite-fantaster, som er med på å arrangere en meitekonkurranse i Horrmund (som går av stabelen nå i helga). Han kom med en rekke gode råd og tips til oss meite-ferskinger, og det var mye nyttig å ta med seg der. Han kunne forøvrig fortelle at den største brasmen som noensinne er tatt i Horrmund, ble tatt på garn, og den veide hele 7 KG!!!!!! Den største han selv hadde tatt på stang der var på 3,5 kg og av Vederbuk hadde hadde fått fisk på rundt 2,5 kg. Så det går mye fin og stor fisk i denne sjøen!

På morgenkvisten ble fiskeplassen vår hjemsøkt av småfisk igjen, og vi avsluttet da meitingen. Resultatet av meitefisket var bra, største brasme 0,9 kg (ikke så stor akkurat...), men flere fine vederbuk på 1,3 kg, 1,45 kg og "stor-bukken" på 1,75 kg.

Hjemoverturen ble foretatt med dreggestanga i aksjon, og vi fikk virkelig med oss et skikkelig morgenbett på gjedda. gk tok en rekke mindre gjedder på en Storm Subwart wobbler. Undertegnede fisket også med subwart en periode, men i håp om at større gjedde var utpå, skiftet jeg til Salmo Fatso, et gedigent jerkbait som også dregger veldig bra, og er en glimrende imitasjon av en halvstor mort. Dette ga resultater, først med et dobbelhugg, da både gk og jeg fikk fisk samtidig (to smågjedder), og deretter slo det på en litt større fisk, den var ganske tung, var veldig sterk, og på "storgjedde-vis" søkte den ned mot dypet hele tiden. Det var nok ingen virkelig storgjedde, men en fin fisk var det.

Her ser du den i aksjon:


Etter en heftig fight fikk vi landet den med kleppen. Og det er langtfra så brutalt som det kan se ut som. Kleppen feste forsiktig i den tynne huden rett på innsiden av hakebenet. Dermed forblir fisken helt uskadet, bortsett fra et lite hull i skinnet der, og det er ikke noe "verre" enn de hullene krokene lager. Etter en fotoseanse og veiing blir fiske sluppet ut igjen, og svømmer avgårde i fin form.

Her har vi gjedda. Matchvekta var helt grei, 5,2 kg.


Som sagt, Horrmund skuffer aldri. En utrolig bra sjø, som vi definitivt kommer tilbake til igjen så fort det lar seg gjøre!

PS! I tillegg fikk vi opplysninger om hvor det finnes Suter i distriktet her!! Og det til og med STOR suter. Vi snakker om fisk på over 3 kg. Å fiske etter suter er noe vi har drømt om i flere år, og nå viser det seg altså at det ikke er nødvendig å reise land og strand rundt for å få det til. For en lettelse! Å feste kampen med en 3 kg suter på filmkamera hadde vært sinnsykt rått!! Kanskje vi klarer det etterhvert også... hvem vet? Smile
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding Send e-post Besøk hjemmesiden til brukeren Yahoo Messenger-adresse MSN Messenger-adresse
mrlee
Site Admin


Registrert: 31.05.2006
Innlegg: 561
Bosted: Trysil

InnleggSkrevet: to. mars 15, 2007 12:12    Emne: Svar med sitat
En liten kommentar ang. håpet vi hadde om å finne SUTER i Trysilområdet. Det viser seg at det rett over svenskegrensa, ved Rörbäcksnäs, har vært noen vann (2-3 stk), som det har vært Suter i tidligere. Vi (undertegnede og gk) var bl.a. i kontakt med en senior-fisker der (pensjonist med andre ord), som tok suter selv i et av disse vannene, men det var for mange år siden. De siste 10-12 årene har han ikke hørt om noen som har fått Suter der. Det skal også være andre som prøvd å fiske Suter der, men ikke lykkes, så vi antar at den Suter-bestanden som har vært i disse vannene, nå er utdødd.

Dessverre......
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding Send e-post Besøk hjemmesiden til brukeren Yahoo Messenger-adresse MSN Messenger-adresse
Ny tråd   Svar på tråden    Tilbake til forsiden // Østlandet Alle tidspunkter gjelder for tidssonen GMT + 1 time (norsk tid)
Side 1 av 1

 
Gå til:  
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke svare på tråder
Du kan ikke endre dine egne innlegg
Du kan ikke slette dine egne innlegg
Du kan ikke stemme ved avstemninger

alexisBlue v1.2 // Theme Created By: Andrew Charron // Icons in Part By: Travis Carden
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Rapporter misbruk

Søk blant norske bedrifter på io.no